CARIO - TERMENI SI CONDITII EXPEDITOR

 

Ultima actualizare:   06 Octombrie 2018

 

Acest acord comercial ("Acord" ) descrie termenii si conditiile prin care CARIO DELIVERY SRL, care desfașoara activitați comerciale sub numele Cario ( "Cario" ) va ofera, in calitate de Expeditor, acces la site-ul sau www.cario.ro ("Site" ) si la aplicatia mobila asociata, deținuta si operata de Cario ( "Mobile App" ). Cario ofera o platforma online si o aplicatie pentru telefoanele mobile ("Aplicatie" ) care conecteaza Expeditorii cu Transportatorii pentru transportul de marfa, prin care Expeditorii pot plasa o cerere de transport ( "Expediere" ). Transportatorii pot accepta astfel de solicitari, iar, atat Expeditorii cat si Transportatorii, pot urmari online derularea unor astfel de solicitari. Aplicatia include accesul la toate aplicatiile, la continutul si descarcarile oferite de Cario, inclusiv site-ul, aplicatia mobila si continutul asociat utilizatorilor. Cario nu este raspunzator de conformitatea, legalitatea, respectarea reglementarilor, calitatea sau capacitatea oricarui Expeditor sau a marfurilor expediate prin utilizarea Aplicatiei si nu acorda nici o garantie în ceea ce priveste acest lucru.

 

Prezentul Acord stabileste termenii de utilizare a Aplicatiei de catre Expeditori. Prin inscrierea si inregistrarea la Cario sau prin accesarea sau folosirea Aplicatiei, acceptati acest Acord, in numele dvs. sau al companiei, entitatii sau organizatiei pe care o reprezentati și declarati și garantati ca aveti dreptul, autoritatea si capacitatea de a incheia prezentul acord, in numele dvs. sau al companiei, entitatii sau organizatiei pe care o reprezentati. Nu puteti sa accesati sau sa utilizati Aplicatia sau sa acceptati acest Acord daca nu aveti cel putin 18 ani. Cititi acest Acord cu atentie inainte de a utiliza Aplicatia. Utilizarea Aplicatiei este conditionata de acordul dvs. cu toti termenii si conditiile cuprinse in Acord, inclusiv de politicile si termenii legati sau mentionati in Acord, toate acestea fiind incluse in acest Acord. 

 

In cazul in care un Acord separat sau un document similar guverneaza sau influenteaza in alt mod drepturile, obligatiile sau relatiile partilor, prezentul acord guverneaza in masura in care nu contravine termenilor oricarui alt Acord sau altui document similar.

 

Va rugam sa consultati pe site-ul nostru   Politica de Confidentialitate   pentru informatii despre cum colectam, folosim si dezvaluim informatii despre utilizatorii Aplicatiei.

 

DACA NU SUNTETI DE ACORD PUTETI SA REFUZATI, CAZ IN CARE VA ESTE INTERZISA ACCESAREA SAU UTILIZAREA APLICATIEII.

 

 1. TERMENI SI DEFINITII
 1. " Operator Transport" sau "Transportator"

Transportator inseamna persoana fizica sau juridica specificata de dvs. in timpul procesului de inregistrare pentru accesarea Aplicatiei In calitate de Transportator care acceseaza sau utilizeaza Aplicatia, sunteti un contractor independent si singurul responsabil pentru selectarea, angajarea, instruirea, supervizarea, gestionarea, repartizarea si dispecerizarea soferilor, precum si pentru inspectia si intretinerea echipamentelor auto si accesoriilor. Sunteti singurul responsabil pentru propriile actiuni, omisiuni, pentru instruirea, supravegherea, respectarea reglementarilor de siguranta si tot ce tine de gestionarea echipamentelor, a serviciilor, a conducatorilor auto, a angajatilor, a contractantilor, agentilor si a personalului auxiliar implicat. Dvs. detineti controlul exclusiv asupra metodelor si rezultatelor prin care efectuati serviciile de transport si aveti singura obligatie de a furniza, intretine, gestiona si controla echipamentul, personalul necesar pentru transportul incarcaturii Expeditorului. Transportatorul este singurul responsabil pentru faptele si omisiunile angajatilor, agentilor, contractantilor si subcontractantilor utilizati in efectuarea transportului marfurilor. Cario nu este un agent al dvs. sau al unui Transportator, si niciun Transportator nu este un agent al Cario.

 

CARIO NU ESTE UN OPERATOR DE TRANSPORT. NICIO INTERPRETARE A CLAUZELOR SCRISE SAU ORALE DIN NICIUN ACORD SAU DOCUMENT NU AR TREBUI SA FIE REALIZATA PENTRU A SUGERA FAPTUL CA, CARIO ESTE UN OPERATOR DE TRANSPORT SAU CA, CARIO ESTE SUBIECTUL REGLEMENTARILOR JURIDICE ALE UNUI TRANSPORTATOR. CARIO NU ARE NICIO RESPONSABILITATE SAU RASPUNDERE PENTRU NICIUN TRANSPORT SAU SERVICIU DE TRANSPORT FURNIZAT ORICARUI EXPEDITOR SAU ORICAREI ALTE PARTI CE UTILIZEAZA SERVICIILE. NU ESTE CREAT NICIUN ACORD COMERCIAL INTERLINE PRIN ACEST ACORD.

 

 1. “Broker”

Cario este un broker de transport marfa licentiat, dupa cum este definit in Licenta Pentru Activitati Conexe Transportului Rutier seria CI nr. 0008419 din 06.03.2018 sub autoritatea acordata de Autoritatea Rutiera Romana ("ARR") din cadrul Ministerului Transporturilor din ROMANIA. Cario are obligatia unica de a organiza transportul de marfuri de catre un Transportator care este adecvat si autorizat sa opereze de catre toate agentiile guvernamentale aplicabile. Ca broker de transport marfa, Cario nu intra in posesia, nu ia in custodie si nu detine controlul incarcaturii.

 

Cario ofera o platforma pentru a conecta Expeditorii si Transportatorii, dar nu ofera servicii de transport reale si nu actioneaza in nici un fel ca Transportator.

 

 1. „Expeditor“

Expeditorii sunt clienti Cario si sunt in mod expres recunoscuti de Transportator ca fiind terti beneficiari. In calitate de Expeditor, garantati ca detineti sau dispuneti de toate drepturile asupra marfurilor pe care doriti sa le expediati prin Aplicatie.

 

 1. "Utilizator"

Un utilizator este orice persoana sau companie care acceseaza sau utilizeaza Aplicatial si poate fi un transportator sau un Expeditor.

 

 1. "Continutul Utilizatorului"

Continutul Utilizatorului inseamna toate informatiile, datele, continutul scris, audio si / sau vizual, comentariile si opiniile legate de Aplicatie, evaluari, recenzii si orice alt continut pe care un Utilizator il transmite sau il utilizeaza in cadrul Aplicatiei. Continutul Utilizatorului include informatiile furnizate intr-o solicitare sau acceptare a Expedierii.

 

Cario si dvs. sunteti antreprenori independenti si, cu exceptia cazului in care acest lucru este impus de lege, nu este prevazuta sau creata de prezentul acord nicio relatie de agentie, parteneriat, joint venture, angajat-angajator sau francizor-francizat.

 

 1. DESCRIEREA SERVICIILOR
  1. Cereri Expediere

Cario ofera o platforma prin intermediul aplicatiei mobile si al site-ului web (definit mai sus ca "Aplicatie") prin care puteti trimite cereri de expediere. In acest caz, trebuie sa furnizati urmatoarele informatii ca parte a solicitarii unui transport:

 

Cario nu este responsabil pentru niciunul dintre termenii Expedierii incheiat intre dvs. si orice Transportator. Odata ce Cario accepta o Expediere postata, detaliile Expedierii vor fi postate pe Aplicatie. Puteti anula o Expediere in orice moment inainte de acceptarea de catre un Transportator. Un Transportator poate vizualiza oricand o lista a Expedierilor disponibile si poate accepta o Expediere prin intermediul Aplicatiei. Odata ce un Transportator accepta o Expediere, acesta va fi insarcinat sa efectueze serviciile de transport legate de Expediere. Dupa acceptarea unui Transportator, Cario va va anunta ca Expedierea a fost acceptata. Cario nu garanteaza ca un transport va fi acceptat de un Transportator.

 

  1. Scrisorile de transport CMR si dovezi de livrare

Prin Termenii si Conditiile Cario aplicabile Transportatorului, Transportatorii ale caror servicii sunt angajate prin prezenta sunt instruiti sa emite scrisori de transport tip CMR catre Expeditorii lor conform prevederilor Convenţiei referitoare la contractul de transport internaţional de mărfuri pe şosele (CMR), la care Romania a aderat, si sa incarce copii ale acestor scrisori de transport pe Aplicatie. Transportatorii sunt atentionati si obligati sa nu numeasca Cario fie ca expeditor, fie ca destinatar in orice scrisoare de transport. Odata ce o Expediere este finalizata, Transportatorul este instruit si atentionat sa trimita Aplicatiei o dovada de livrare semnata de destinatarul autorizat.

 

Fiind o aplicatie cu valoare adaugata pentru dvs., dar nu ca o obligatie legala sau contractuala, Cario va poate oferi dvs. si Transportatorilor suport pentru fotografiere, urmarire, ancheta si alte servicii. Cu toate acestea, pentru a face acest lucru, Cario trebuie sa aiba acces la scrisoarea de transport care va fost emisa de un Transportator pentru o Expediere. In cazul in care un Transportator nu reuseste sa trimita o scrisoare de transport Aplicatiei, este posibil sa va solicitam sa o postati singur sau sa o puneti la dispozitia Cario.

 

  1. Finalizarea Expedierii

Prin Termenii si Conditiile Cario aplicabile Transportatorilor, Cario atentioneaza si instruieste Transportatorii sa incarce pe Aplicatie o dovada a livrarii semnata de catre destinatar dupa finalizarea Expedierilor si va va trimite orice raspuns sau nelamuriri cu privire la Expeditie.

 

 1.   RESPONSABILITATILE EXPEDITORULUI
  1. Declaratii si Garantii

Prin prezenta, declarati si garantati urmatoarele:

 

  1. Revendicari pentru pierderi sau daune

Va sfatuim, in scop informativ, ca raspunderea unui Transportator pentru marfurile pierdute, distruse sau intarziate este in general definita de Conventia referitoare la contractul de transport internaţional de mărfuri pe sosele (CMR). Un Transportator poate impune termenele pentru depunerea cererilor de despagubiri si daune, precum si pentru depunerea oricarei actiuni in conformitate cu legea pentru pierderea sau deteriorarea incarcaturii. Va recomandam sa consultati un avocat calificat cu privire la orice actiune pe care ati putea sa o intreprindeti impotriva unui Transportator pentru marfurile pierdute, deteriorate, intarziate sau distruse.

 

In cazul in care va doriti asistenta Cario sau alta participare la orice revendicare a marfurilor pierdute, deteriorate, intarziate sau distruse, trebuie sa trimiteti catre Cario notificarea scrisa catre Transportator. Cario poate facilita procesarea cererilor de revendicare; FURNIZATE, cu toate acestea, intelegeti si sunteti de acord ca, in ciuda participarii Cario sau a asistentei cu privire la orice cerere de revendicare, Cario nu este raspunzatoare pentru niciun prejudiciu cauzat dvs.  si care nu a fost produs din culpa exclusiva a Cario.

 

  1. Non-Solicitari

Pe durata prezentului Acord si pentru o perioada de un (1) an de la incetarea acestuia, nu veti initia nici accepta nici o relatie de afaceri directa sau indirecta cu niciun Transportator pe care l-ati contactat pentru prima data pe Aplicatie sau in legatura cu utilizarea Aplicatiei. Intelegeti ca orice Transportator, utilizator al Aplicatiei,  va oferi si va furniza servicii de transport exclusiv prin intermediul Aplicatiei, cu exceptia cazului in care partile au convenit altfel in scris. Obligatia dvs. in acest sens se extinde la situatiile in care Transportatorul va contacteaza si incearca sa stabileasca o relatie de afaceri si din care este exclus Cario. Aceasta prevedere va continua sa fie in vigoare dupa expirarea prezentului Acord pentru inca un (1) an de la de la incetarea acestuia.

 

Daca initiati sau stabiliti orice alta relatie de afaceri directa sau indirecta cu orice Transportator care a fost contractat pentru prima data de dvs. prin intermediul Cario, incalcand acest Acord, veti fi raspunzator in solidar cu Transportatorul fata de Cario pentru fiecare incalcare a acestor termeni intr-o suma egala cu douazeci de procente (20%) din toate veniturile facturate de Transportator catre dvs.

 

  1. Descrierea marfurilor si furnizarea informatiilor

Trebuie sa furnizati Cario toate informatiile necesare in mod rezonabil pentru organizarea transportului in conformitate cu standardele de reglementare, juridice si comerciale aplicabile. De asemenea, veti fi responsabil si raspunzator pentru furnizarea unei descrieri inexacte a marfii, inclusiv, fara a se limita la tipul marfii, dimensiunile si greutatea, precum si orice cerinte speciale de manipulare.

 

  1. Siguranta Marfurilor

Veti purta responsabilitatea maxima permisa de lege de a revizui, de a accepta sau de a refuza vehiculul Transportatorului pentru curatenie, miros, scurgeri, murdarie sau alte conditii care ar putea fi inacceptabile pentru dvs. Daca un vehicul sau orice echipament este inacceptabil, este responsabilitatea dvs. sa refuzati incarcarea marfurilor. In acest caz, puteti notifica imediat Cario si puteti solicita aranjamente alternative. Va recomandam sa va asigurati, in colaborarea cu Transportatorul, ca foloseste pentru siguranta marfurilor transportate un sistem de blocare, sistem de prindere si eventual un ambalaj adecvat pentru depozitarea sigura a marfii.

 

Recunoasteti ca, Cario nu va ramane in posesia a niciunei dintre marfurile transportate prin utilizarea Aplicatiei si ca, Cario nu va fi responsabil sau nu va avea vreun rol sau implicare in asigurarea incarcaturii pentru transport.

 

  1. Acte de transport

Nu aveti dreptul sa mentionati "Cario" sau "Cario Delivery" pe nicio chitanta, scrisoare de transport, aviz sau alt document de expediere. In cazul in care faceti acest lucru, o astfel de mentiune va fi considerata o neglijenta din partea dvs. si nu va avea ca efect modificarea statutului de Broker al Cario sau statutul Transportatorului ca transportator responsabil. Dispozitiile stabilite in orice document de expediere utilizat de un Transportator si nu va produce niciun efect asupra termenelor prezentului acord si nu adauga nicio responsabilitate fata de Cario.

 

 1.   CARACTERUL DE SELECTIE

Cario stabileste si urmeaza proceduri scrise pentru a evalua Transportatorii inainte de deveni utilizatori Cario. 

 

Cario evalueaza anumiti Transportatori la anumite intervale, asa cum sunt stabilite de politicile interne de gestionare a riscurilor si de transport ale Cario, care pot fi modificate din cand in cand cu sau fara notificare catre Transportatori sau Expeditori. Cario nu este raspunzator in niciun fel pentru faptele si / sau omisiunile Transportatorilor sau a conducatorilor acestora.

 

Cario ofera un mijloc pentru Expeditori si Transportatori sa se evalueze si sa se revizuiasca reciproc si sa puna aceste evaluari la dispozitia altor utilizatori. Nu exprimam nici o opinie, Cario nu face nici o asigurare cu privire la onestitatea sau acuratetea oricaror comentarii sau evaluari ale utilizatorilor. Cario nu monitorizeaza periodic si nu elimina recenzii sau evaluari sau nici o parte a acestora, cu exceptia cazului in care contin continut care nu este adecvat.

 

 1.   TERMENI DE PLATA

Pentru fiecare Expeditie, veti plati catre Cario taxa de transport de care ati luat cunostintain momentul acceptarii Expedierii aplicabile Aplicatiei ( "taxa de transport" ), plus orice taxe suplimentare pe care le puteti suporta in legatura cu Expeditia. Taxele de livrare pot include, dar nu se limiteaza la acestea, timpul de asteptare, depozitarea peste noapte datorita faptului ca nu sunteti disponibil sau nu sunteti in stare sa primiti Transportul de la Expeditor, eventualele diferente intre costurile livrarii efective si descrierea Expedierii create in cadrul Aplicatiei. Cario poate modifica preturile pentru Aplicatie (oricand prin vointa sa) prin actualizarea Site-ului si a aplicatiei mobile fara obligatia notificarii Utilizatorilor. Transportatorii utilizatori Cario se obliga in general sa furnizeze in prealabil o notificare privind serviciile auxiliare pentru care intentioneaza sa perceapa taxe suplimentare, cum ar fi taxele de incarcare, echipamentele specializate necesare pentru blocare, strangere, marcare sau fixare, si taxele de asistenta pentru sofer. Cu toate acestea, notificarea in avans nu este intotdeauna posibila sau practica, iar Cario poate sa nu va putea primi si nici sa  va comunice solicitari de aprobare a tarifelor suplimentare inainte de prestarea serviciilor. In acest caz, sunteti de acord sa platiti costurile oricaror servicii accesoriale si / sau servicii auxiliare pe care Cario le determina ca fiind rezonabile si necesare.

Intelegeti si sunteti de acord ca tarifele de transport de marfa care va sunt oferite pentru un anumit transport pot fi majorate sau diminuate in orice moment fara o notificare prealabila, cu exceptia cazului in care a fost utilizata optiunea de rezervare anticipata a transportului;  orice taxe de transport acceptate sau cotate nu se vor aplica in cazul viitoarelor transporturi pe care ati putea cauta sa le efectuati cu Cario, deoarece costurile serviciilor se dezvolta in timp si sunt supuse unor conditii de piata in schimbare.

 

Atunci cand primeste plata integrala a unei taxe de transport (inclusiv toate taxele suplimentare si taxele auxiliare), Cario va afisa plata in cadrul aplicatiei. Aceasta este chitanta dvs. electronica si ar trebui sa o imprimati sau sa o salvati pentru inregistrarile dvs. contabile. Garantati ca aveti dreptul de a utiliza orice card de credit sau alte mijloace de plata agreate de Cario si le veti utiliza pentru a initia plata oricarei taxe de transport. Toate informatiile pe care le furnizati procesorului de plati tert al Cario sau direct catre Cario trebuie sa fie corecte, actuale si complete. Sunteti de acord sa notificati de indata Cario orice modificare a adresei dvs. de facturare sau a cardului de credit sau a contului bancar utilizat pentru plata prin prezenta aplicatie.

 

Sunteti de acord sa nu actionati in niciun fel pentru eludarea platilor pentru Expedierile programate sau finalizate. Toate platile vor fi in RON. Orice suma care nu este platita la scadenta va acumula dobanda de doisprezece la suta (12%) pe an sau la rata maxima permisa de legea aplicabila in Romania. In cazul in care Cario nu este in masura sa colecteze toate platile inclusiv taxe suplimenare sau auxiliare de la dvs. din cauza fondurilor insuficiente, veti fi raspunzator pentru toate costurile si cheltuielile suportate de Cario in legatura cu recuperarea taxei de transport, inclusiv costurile si cheltuielile unor societati specializate in recuperarea creantelor,precum si toate cheltuielile de judecata. Taxele de transport sunt nerambursabile.

 

 1.   LICENTE
  1. Conturi

Pentru a utiliza anumite facilitati ale Aplicatiei, trebuie sa va inregistrati pentru un cont Cario ("Cont") si sa furnizati anumite informatii asa cum vi se solicita prin formularul de inregistrare. Declarati si garantati ca:

•             toate informatiile solicitate la inregistrare pe care le transmiteti sunt adevarate si exacte;

•             veti mentine exactitatea acestor informatii.

Puteti sa va stergeti contul in orice moment, din orice motiv, contactand Cario sau urmand instructiunile din Aplicatie. Sunteti responsabil pentru pastrarea confidentialitatii datelor de conectare la cont si sunteti pe deplin responsabil pentru toate activitatile derulate in contul dvs. Sunteti de acord sa notificati imediat Cario in legatura cu orice utilizare neautorizata a Contului dvs. sau orice alta incalcare a securitatii contului. Cario nu este raspunzator pentru nici o pierdere sau dauna care rezulta din nerespectarea cerintelor de mai sus.

 

  1. Site

Cario detine si pastreaza dreptul de proprietate si drepturile proprietate intelectuala asupra site-ului si . In conformitate cu termenii prezentului Acord, Cario va acorda o licenta limitata, netransferabila, neexclusiva si revocabila pentru a utiliza Site-ul in scopuri comerciale pe durata prezentului Acord.

 

  1. Aplicatie mobila

Cario detine si pastreaza dreptul de proprietate si drepturile de proprietate intelectuala asupra aplicatiei mobile. In conformitate cu termenii prezentului Acord, Cario va acorda o licenta limitata, netransferabila, neexclusiva si revocabila, pentru a instala si utiliza aplicatia mobila numai in format cod obiect executabil, pe propriul dispozitiv mobil portabil si pentru utilizarea in scopuri comerciale in timpul prezentului Acord.

 

  1. Restrictii

Drepturile acordate in prezentul Acord sunt supuse urmatoarelor restrictii:

 

  1. Suport limitat

Utilizatorii pot contacta centrul de asistenta tehnica al Cario pentru orice probleme legate de utilizarea Aplicatiei, urmand instructiunile din Aplicatie.

 

 1.   ASIGURARE
  1. Cario este de acord sa mentina, pe propria cheltuiala, in orice moment, cel putin urmatoarele sume de acoperire de asigurare:

 

  1. Asigurarea Cario este supusa termenilor, conditiilor si anumitor limitari si / sau excluderi cuprinse in politica si termenii, conditiile si cerintele prezentate in cadrul prezentului Acord, care pot fi modificate in orice moment. 

 

 1.   PROPRIETATE

Cario detine drepturile de proprietate intelectuala ale Aplicatiei, dar fara a se limita la site-ul, aplicatia mobila, inclusiv toate codurile sursa, software-urile si serverele, si a marcilor comerciale, marcile privind aplicatia, denumiri si marci comerciale, logo-urile, numele de domenii, sloganurile si ambalajele comercial, etichete etc. Utilizatorii recunosc si sunt de acord ca, Cario detine toate drepturile, inclusiv toate drepturile de proprietate intelectuala aferente. Utilizatorii inteleg si sunt de acord ca, fara un acord semnat cu Cario, nu pot utiliza nicio Marca. Cu exceptia celor acordate in mod expres in prezentul Acord, toate drepturile, titlul si interesele comerciale ale Aplicatiei, precum si Marcile sunt exclisiv in proprietatea lui Cario.

 

 1.   MODIFICAREA APLICATIEI

Cario isi rezerva dreptul, in orice moment, de a modifica, suspenda sau intrerupe Aplicatia sau orice parte a acesteia, cu sau fara notificare. Sunteti de acord ca, Cario nu va fi raspunzator fata de dumneavoastra sau orice alta terta parte pentru orice modificare, suspendare sau intrerupere a Aplicatiei sau a oricarei parti a acestuia.

 

 1.   LIMITARI PRIVIND UTILIZAREA APLICATIEI

a.    Sunteti de acord sa nu utilizati Aplicatia pentru a incarca, transmite, afisa, sau distribui orice Continut care:

•     incalca orice drept al unei tertei parti, inclusiv orice drept de autor, marca inregistrata, brevet, secret comercial, drept moral, drepturi de confidentialitate, dreptul de publicitate, sau orice alta drept de proprietate intelectuala sau drept de proprietate real;

•     este ilegal, hartuitor, abuziv, , amenintator, daunator,  incalcarea intimitatii altei persoane, vulgar, defaimator, fals, inselator in mod intentionat, pornografic, obscen, ofensator (de exemplu, materiale care promoveaza rasismul, bigotismul, ura sau daune fizice de orice fel impotriva oricarui grup sau individ) sau orice alt material in orice mod sau orice fel sau prin natura sa este daunator minorilor.

 

b.    In plus, sunteti de acord sa nu utilizati Aplicatia pentru a:

•     incarca, transmite sau distribui orice virusi,  sau orice tip de software destinat sa deterioreze sau sa modifice un sistem informatic sau a datelor;

•     trimite mesaje publicitare nesolicitate sau neautorizate, materiale promotionale, junk mail, spam, scrisori in lant, scheme piramidale, sau orice alta forma de mesaje nesolicitate sau orice alta forma de mesaje repetate sau nesolicitate, fie comerciale sau altele;

•     recolta, colecta, aduna sau asambla informatii sau date cu character personal privind alti utilizatori, inclusiv adrese de e-mail, fara consimtamantul acestora;

•     interfera, perturba sau sa crea o incarcare execisiva si nejustificata in serverele sau retele conectate la Aplicatie sau sa incalcati reglementarile, politicile sau procedurile acestor retele;

•     incerca sa obtineti acces neautorizat la Aplicatie, alte retele de calculatoare sau retele conectate sau utilizate impreuna cu Aplicatia, prin extragerea parolei sau prin alte mijloace;

•     hartui sau interfera cu alt utilizator al Aplicatiei;

•     introduce software, agenti automati sau scenarii in Aplicatie, astfel incat sa se produca mai multe conturi, sa se genereze cautari automate, cereri si interogari sau copia datele din Aplicatie.

 

c.    Cario isi rezerva dreptul de a revizui orice Continut Utilizator, investiga, si / sau lua masuri corespunzatoare impotriva, inclusiv eliminarea sau modificarea, inchiderea contului, si / sau raportarea catre autoritati. Cu toate acestea, Cario nu are nici o obligatie de a monitoriza, modifica sau elimina orice Continut Utilizator.

 

 1.   CONTINUTUL UTILIZATORULUI
  1. Continutul utilizatorilor

Sunteti singurul responsabil pentru propriul continut de utilizator. Va asumati toate riscurile asociate cu utilizarea continutului de utilizator, inclusiv orice incredere in acuratetea acestuia, in caracterul complet sau utilizarea acestuia de catre alti oameni, sau orice divulgare a continutul postat de utilizatori care te face pe tine sau orice terta parte identificabil personal. Astfel declarati si garantati ca, continutul dvs. de utilizator nu incalca nicio prevedere a prezentului Acord. Pentru evitarea oricarui dubiu, continutul postat de utilizatori poate include continut despre o terta parte pe care dvs. il trimiteti.

Sunteti de acord sa nu includeti un continut despre o terta parte decat daca aveti acordul proprietarului pentru astfel de continut. Nu aveti dreptul sa declarati sau sa sugerati ca, in calitate de utilizator, continutului dvs este in vreun fel furnizat, sponsorizat sau sprijinit de catre Cario. Recunoasteti si sunteti de acord ca, Cario nu este responsabil pentru orice pierderi sau daune care rezulta din utilizarea sau acuratetea continutului postat de utilizatori si Cario nu ofera garantii cu privire la exactitatea, integralitatea, utilitatea, adecvarea, sau calitatea oricarui continut de Utilizator, si nu isi asuma nici o responsabilitate pentru orice Continut de Utilizator.

 

  1. Licenta

Utilizatorii acorda prin prezenta, declara si garanteaza ca au dreptul de a acorda Cario o licenta la nivel mondial, irevocabila, neexclusiva, fara drepturi de autor si integral platita, sublicentiabila, de a utiliza, modifica, crea lucrari derivate, a distribui, a afisa sau a presta in mod public, si de a exploata in orice mod continutul postat de utilizatori in toate formatele si canalele de distributie, prezente sau in cele ce urmeaza (inclusiv in legatura cu serviciile Cario si pe site-urile si serviciile de la terti), fara notificare prealabila sau acord prealabil si fara obligatia de plata catre dumneavoastra sau catre orice alta persoana sau entitate. Toate drepturile asupra Continutului de Utilizator care nu sunt acordate lui Cario in mod expres in prezentul Acord sunt rezervate de catre Utilizatori.

 

  1. Date anonime

Cario poate crea inregistrari de date anonime din continutul dvs de utilizatori folosind eforturi comerciale rezonabile pentru a exclude orice informatie (cum ar fi numele companiei), care face datele identificabile pentru dvs. Cario poate utiliza si dezvalui Date Anonime in orice scop, inclusiv imbunatatirea Aplicatiei.

 

  1. Divulgare

Cario poate partaja continutul dvs. de utilizator

•             cu furnizorii de terte servicii;

•             in cazul in care o alta societate achizitioneaza Cario; si / sau

•             pentru a se conforma legilor relevante, pentru a raspunde la citatii sau mandate sau ajuta la prevenirea oricarei incalcari sau potentiale incalcari a legii sau a prezentului Acord.

 

  1. Reclamatii privind dreptul de autor si agentul privind drepturile de autor

Cario respecta proprietatea intelectuala a altora, si pretinde ca utilizatorii sa faca acelasi lucru. Daca considerati, cu buna-credinta, ca exista materiale cu privire la servicii care incalca drepturile de autor, va rugam sa trimiteti urmatoarele informatii expertului in Dreptul proprietatii intelectuale si a drepturilor de autor la support@cario.ro;

 

Putem interzice accesul, utilizarea sau abonarea la Site, dupa caz, pentru incalcari repetate, in conditii corespunzatoare.

 

 1.   SITE-URILE TERTILOR SI INFORMATII DESPRE LOCATIE
  1. Site-urile tertilor

Aplicatiea poate contine link-uri catre site- urile tertilor, servicii si reclame pentru terti (denumite generic, „Site-uri Terte“). Astfel de site-uri nu sunt sub controlul Cario si Cario nu este responsabil pentru site-urile tertilor. Cario nu revizuieste, aproba, monitorizeaza, sprijina, justifica, sau face orice declarative de sustinere cu privire la Site-urile tertilor. Utilizarea site-urilor tertilor se face pe propriul risc. Dvs ar trebui sa faceti orice verificare preliminara pe care o considerati necesara sau potrivita inainte de a incepe orice tranzactie pe astfel de site-uri.

 

  1. Informatii despre locatie

Datele de localizare furnizate de catre Aplicatie sunt doar pentru scopuri de localizare de baza si nu se intentioneaza a fi invocate in situatiile in care sunt necesare informatii privind localizarea exacta sau in cazul in care datele de localizare eronate, inexacte sau incomplete pot duce la decese, vatamare corporala, distrugerea proprietatii sau a mediului, sau alte pierderi. Nici Cario sinici unul dintre furnizorii sai, nu garanteaza disponibilitatea, acuratetea, caracterul complet, fiabilitatea sau actualizarea datelor de localizare afisate de servicii, indiferent daca sunt furnizate de Cario, furnizorii de continut sau de utilizatori.

 

Datele despre geolocatie pe care le incarcati, sau postati pe Aplicatie pot fi accesibile pentru anumiti utilizatori ai Aplicatiei. Dvs va asumati toate riscurile de a furniza astfel de date altor utilizatori ai Serviciilor.

 

 1.   DESPAGUBIRE
  1. Despagubirile Cario

Sunteti de acord sa aparati, sa despagubiti si sa mentineti Cario (si ofiterii sai, angajatii si agentii) neafectati, inclusiv cu privire la costurile si onorariile avocatilor, in legatura cu orice pretentii sau solicitare facuta de catre o terta parte privind sau in legatura cu:

•             utilizarea Aplicatiei,

•             continutulul  utilizatorului,

•             interactiunea cu orice alt utilizator,

•             incalcarea prezentului Acord;

•             incalcarea legilor sau reglementarilor in vigoare; sau

•             serviciile dvs. de expediere.

Cario isi rezerva dreptul, pe cheltuiala dvs, sa-si asume apararea exclusiva si controlul asupra oricarei chestiuni pentru care sunteți obligati sa ne despagubiti si sunteti de acord sa colaborati in sustinerea apararii impotriva acestor pretentii. Sunteti de acord sa nu solutionati nicio problema fara consimtamantul scris prealabil al lui Cario. Cario va depune eforturi rezonabile pentru a va notifica orice astfel de revendicare, actiune sau procedura dupa ce a luat cunostinta de aceasta.

 

  1. Despagubirile Expeditorului

Prin Termenii si conditiile separate ale Cario aplicabile transportatorilor, transportatorul dvs. este de acord sa va protejeze, despagubeasca, , cu prilejul producerii vreunui prejudiciu, daune sau pierderi aparute in inderplinirea prezentului acord, in masura in care aceste daune, prejudicii sau pierderi sunt cauzate din culpa si/sau neglijenta sau comportamentul cu rea intentie al transportatorului sau al angajatilor sai.

 

 1.   SOLUTIONARE A LITIGIILOR
  1. Limba care guvernează prezentul acord este limba română, iar acordul va fi interpretat conform legilor din romania
  2. Partile vor depune toate eforturile pentru a rezolva pe cale amiabilă, orice neînţelegere sau dispută care se poate ivi între ei în cadrul sau în legătură cu îndeplinirea prezentului contract.
  3. Dacă, după 15 zile de la începerea demersurilor privind soluţionarea pe cale amiabilă a oricărei divergenţe contractuale, fiecare parte poate solicita ca disputa să se soluţioneze de către instanţele judecătoreşti competente din România, sau dupa caz, curtilor de arbitraj din Romania
  4. Arbitrajul se va supune legilor romane in vigoare  privind arbitrajul comercial
  5.  Cu acordul partilor, procedurile de arbitraj pot fi efectuate in afara controlului administrativ. Decizia arbitrului va fi obligatorie si definitiva si sentinta arbitrala a arbitrului poate fi invocata in orice instanta competenta. Partea in favoarea careia a fost pronuntata sentinta arbitrala are dreptul la recuperarea costurilor, cheltuielilor si cheltuielilor de judecata (arbitraj), precum si pe cele efectuate in orice actiune pentru luarea de masurilegale pentru a pune in executare sentinta arbitrala.
  6. Procedurile de arbitraj se desfasoara in fata Curtii de Arbitraj Comercial Ilfov din București, sau intr-un alt de loc, asa cum s-a convenit de comun acord in scris de catre parti.

 

 1.   TERMENI ACORD

Prezentul Acord va ramane in vigoare pe toata durata utilizarii aplicatiei. Cario poate denunta unilateral, in orice moment acest Acord, , in cazul in care:

•   ati incalcat orice prevedere a prezentului Acord (sau ati actionat intr-o maniera care arata clar ca nu intentionati sau nu sunteti in masura sa va conformati prezentului Acord);

•   Cario este obligat sa faca acest lucru prin lege (de exemplu, in cazul in care furnizarea Aplicatieilui pentru dvs este sau devine ilegala);

•   Cario a ales sa intrerupa Aplicatial; sau

•   In cazul neindeplinirii, sau indeplinirii deficitaresau cu intarziere a obligatiilor asumate ca Expeditor in cadrul Cario. La incetarea prezentului Acord, contul dv. si dreptul de a accesa si utiliza Aplicatia vor inceta imediat.

 

 1.   DISPOZITII GENERALE
  1. Modificari Acord

Prezentul acord este supus revizuirii ocazionale de catre Cario. In cazul in care vor aparea orice modificari semnificative aduse Acordului, Cario va va notifica prin posta electronica, sau prin alte mijloace de comunicare, inainte de urmatoarea utilizare a Aplicatiei. Orice modificare a prezentului Acord va intra in vigoare din

•             data la care ati acceptat termenii noi; sau

•             treizeci (30) de zile calendaristice de la primirea notificarii asupra modificarilor.

Aceste modificari vor intra in vigoare imediat pentru noii utilizatori ai Aplicatiei. Utilizarea in continuare a Aplicatiei in urma comunicarii unor astfel de modificari indica faptul ca ati fost de acord cu aceste modificari si ca ati fost de acord sa respectati termenii si conditiile modificate.

 

  1. Intregul Acord

Prezentul Acord constituie acordul intre dumneavoastra si Cario cu privire la utilizarea Aplicatiei si furnizarea de servicii de transport marfa. In niciun caz nu se vor aplica sau vor prevala fata de prezentul Acord orice termeni si conditii privind sau in legatura cu tariful, scrisoarea de transport sau alte documente ale Transportatorului. Neexercitarea sau nepunerea in executare de catre Cario a oricarui drept sau prevedere a prezentului Acord nu va fi interpretata ca o renuntare la acest drept sau prevedere. Titlurile sectiunilor din prezentul Acord sunt doar pentru a facilita parcurgerea acestuia si nu au nici un efect legal sau contractual. Cuvantul „inclusiv“ inseamna inclusiv fara limitare. Daca orice prevedere a prezentului Acord este, pentru orice motiv, considerata ilegala sau inaplicabila, celelalte prevederi ale prezentului Acord vor produce in continuare efecte si prevederea invalida sau inaplicabila va fi modificata astfel incat sa fie valabila si aplicabila in masura maxima permisa de lege. Prezentul acord poate fi incheiat in mai multe exemplare.

 

  1. Cesiune

Prezentul Acord, precum si drepturile si obligatiile de fata, nu pot fi cesionate, subcontractate, delegate sau transferate in alt mod de catre dumneavoastra fara acordul scris in prealabil al Cario, astfel ca orice intentie de cesiune, subcontractare, delegare, sau transferare cu incalcarea celor mentionate anterior va fi nula si lipsita de efecte. Termenii acestui acord vor fi obligatorii pentru cesionari.

 

  1. Notificari

Toate notificarile in conformitate cu termenii si conditiile acestui Acord vor fi transmise cu notificari in prealabil, adresate in mod adecvat si trimise prin Posta Romana, recomandate. Notificarile catre Cario sunt adresate in mod corespunzator, pe adreasa de mai jos:

Cario Delivery SRL;

Intrarea Anghel Mora nr.8

Voluntari, Ilfov, Cod postal:077191

Email:office@cario.ro 
 

  1. Publicarea informatiilor

Cario are permisiunea sa va identifice ca pe un client Cario sau un utilizator al serviciilor noastre si de a reproduce numele si logo-ul dvs. pe site si in orice alte materiale de marketing.

 

Daca trimiteti feedback catre Cario, sugestii sau alte informatii sau idei cu privire la Aplicatie („Feedback“), cesionati astfel catre Cario toate drepturile privind Feedback-ul si sunteti de acord ca, Cario sa aiba dreptul de a utiliza astfel de Feedback-ul si informatiile in orice mod considera necesar. Cario va trata Feedback-ul pe care il trimiteti ca fiind non-confidential si nebrevetat. Sunteti de acord ca nu veti trimite catre Cario nicio informatie sau idee pe care o considerati a fi confidentiala sau brevetata.

 

  1. Independenta clauzelor

In cazul in care executarea oricarei parti din prezentul Acord are ca rezultat o incalcare a oricarei legi, sau in cazul in care orice prevedere din prezentul accord este considerata de o instanta competenta ca fiind nula sau inaplicabila, sunteti de acord ca aceasta parte sau prevedere sa fie inlaturata si ca dispozitiile ramase in prezentul vor ramane in vigoare si vor produce efecte. Termenii si conditiile stabilite aici vor ramane in vigoare si dupa incetarea prezentului Acord.

 

 1. Declaratie de exonerare a raspunderii

APLICATIA ESTE OFERIT „CA ATARE “si „CA DISPONIBIL “. CARIO IN MOD EXPRES EXCLUDE ORICE GARANTII SI CONDITII DE ORICE FEL, FIE EXPRESE SAU IMPLICITE, INCLUSIV GARANTII SAU CONDITII DE COMERCIALIZARE, POTRIVIRE PENTRU UN ANUMIT SCOP SAU NEINDEPLINIRE A OBLIGATIILOR. CARIO NU GARANTEAZA CA APLICATIA:

•             VA RASPUNDE CERINTELOR SAU ASTEPTARILOR DVS;

•             VA FI DISPONIBIL IN MOD NEINTRERUPT, OPORTUN, IN CONDITII DE SIGURANTA SAU DE O MANIERA FARA ERORI;

•             VA FI EXACT, DE INCREDERE, FARA VIRUSI SAU ALTE CODURI DAUNATOARE, COMPLET, LEGAL SAU SIGUR;

•             VA REZULTA IN ORICE FEL DE VENIT, PROFITURI SAU REDUCEREA COSTURILOR. APLICATIA POATE FI SUPUS UNOR LIMITARI, INTARZIERI, SI ALTE PROBLEME ESENTIALE IN UTILIZAREA INTERNETULUI SI A COMUNICATIILOR ELECTRONICE. CARIO NU ESTE RESPONSABIL PENTRU NICIO INTARZIERE, EROARE DE LIVRARE SAU ALTE DAUNE REZULTATE DIN ASTFEL DE PROBLEME.

 

SUNTETI DE ACORD CA INTREGUL RISC CARE APARE DIN UTILIZAREA APLICATIEI, SI ORICE CERERE IN CONEXIUNE CU ACESTA, VA REVINE EXCLUSIV DVS, IN LIMITA MAXIMA PERMISA DE LEGE.

 

SERVICIILE CARIO POT FI UTILIZATE DE DVS PENTRU A CERE SI PROGRAMA SERVICII DE TRANSPORT CU ALTI ULTILIZATORI, DAR SUNTETI DE ACORD CA, CARIO NU ARE NICIO RESPONSABILITATE SI VREO OBLIGATIE CATRE DVS REFERITOARE LA SERVICIILE SAU ORICE SERVICII DE TRANSPORT COORDONATE SAU OFERITE SAU ACHIZITIONATE DE DVS PRIN ALTE SERVICII DECAT CELE CLAR MENTIONATE IN ACEST ACORD. VA ASUMATI TOATA RESPONSABILITATEA SI RISCUL DE A UTILIZA SERVICIILE SI COORDONAREA SI / SAU OFERIREA SERVICIILOR DE TRANSPORT.

 

NE REZERVAM DREPTUL, DE A NU AVEA NICIO OBLIGATIE, DE A NU MONITORIZA DISPUTELE DINTRE DVS SI ALTI UTILIZATORI. SELECTATI CU GRIJA TIPUL DE INFORMATII PE CARE LE POSTATI PE SITE SAU PRIN INTERMEDIUL SERVICIILOR SAU PE CARE LE PUNETI LA DISPOZITIA ALTORA. NEGAM CU TOATA RESPONSABILITATEA, INDIFERENT DE FORMA SI ACTIUNE, PENTRU FAPTELE SAU OMISIUNILE ALTOR UTILIZATORI (INCLUSIV UTILIZATORII NEAUTORIZATI SAU „HAKERI“). CARIO OFERA DOAR TEHNOLOGIA CARE LE PERMITE TRANSPORTATORILOR SA COORDONEZE SERVICII DE TRANSPORT. CARIO NU ESTE UN TRANSPORTATOR. NU SUNTEM IMPLICATI IN TRANSPORTUL CONCRET AL MARFII. CA EFECT, NU AVEM NICIUN CONTROL ASUPRA CALITATII SAU SIGURANTEI NICIUNUI VEHICUL, MARFA SAU TRANSPORT CARE APARE CA URMARE A ACESTEI APLICATII; NU AVEM NICIUN CONTROL NICI ASUPRA CORECTITUDINII SAU ACURATETII INFORMATIEI UTILIZATORILOR LISTATI IN CARIO. NE REZERVAM DREPTUL DE A MODIFICA ORICE CONTINUT, SOFTWARE SI ALTE ELEMENTE UTILIZATE SAU AFLATE IN SERVICII, FARA NOTIFICARI PREALABILE.

 

APLICATIA POATE FI TEMPORAR INDISPONIBILA, PENTRU INTRETINERE SAU ALTE MOTIVE. CARIO NU ISI ASUMA RESPOSABILITATEA PENTRU NICIO EROARE, OMITERE, INTRERUPERE, STERGERE, DEFECT, INTARZIERE A PROCESELOR DE OPERARE SAU TRANSMITERE, DEFECTAREA LINIILOR DE COMUNICATIE, FURT, DISTRUGERE SAU ACCES NEAUTORIZAT, SAU MODIFICAREA COMUNICATIILOR UTILIZATORILOR. CARIO NU ESTE RESPONSABIL PENTRU NICIO DEFECTIUNE TEHNICA SAU ALTE PROBLEME ALE RETELELOR DE TELEFONIE, SISTEME INFORMATICE, SERVERE SAU FURNIZORI, ECHIPAMENTE PRECUM COMPUTERUL SAU TELEFONUL MOBIL, SOFTWARE, ESECUL EMAIL-ULUI SAU PENTRU CEI CARE INTAMPINA PROBLEME TEHNICE SAU DE TRAFIC PE INTERNET SAU PENTRU ORICE SITE SAU COMBINATII ALE ACESTORA, INCLUZAND ORICE DEFECTIUNE SAU DAUNA A COMPUTERULUI UNUI UTILIZATOR SAU A ORICAREI ALTE PERSOANE, A TELEFONULUI MOBIL SAU A ORICARUI ALT HARDWARE SAU SOFTWARE, CARE ARE LEGATURA SAU A REZULTAT DIN FOLOSIREA SAU DESCARCAREA MATERIALELOR IN LEGATURA CU SERVICIILE WEB SI / SAU IN LEGATURA CU SERVICIILE.

 

 1. Limitarea raspunderii

CARIO NU ESTE RASPUNZATOR PENTRU DAUNE INDIRECTE, FORTUITE, SPECIALE, EXEMPLARE, PUNITIVE SAU DAUNE DIRECTE, INCLUSIV PIERDERI DE PROFIT, PIERDEREA DATELOR, VATAMARI CORPORALE SAU ATINGERI ADUSE PROPRIETATII REFERITOARE LA, IN LEGATURA CU SAU REZULTATE DIN ORICE FOLOSIREA A SERVICIILOR, FIE BAZATE PE GARANTIE, ACORD, CULPA (INCLUSIV NEGLIJENTA), RASPUNDERE PENTRU PRODUS SAU ORICE ALTA TEORIE LEGALA, INDIFERENT DACA, CARIO A FOST AVERTIZAT SAU NU DE POSIBILITATEA UNOR ASTFEL DE DAUNE, CHIAR DACA O SOLUTIE LIMITATA MENTIONATA IN PREZENTUL SE DOVEDESTE CA NU SI-A ATINS SCOPUL ESENTIAL. UNELE JURISDICTII NU PERMIT EXCLUDEREA SAU LIMITAREA RASPUNDERII PENTRU DAUNE DIRECTE SAU INDIRECTE, ASTFEL, ASTFEL CA EXISTA POSIBILITATEA CA LIMITAREA DE MAI SUS SA NU VI SE APLICE.

 

CARIO NU ESTE RESPONSABIL PENTRU NICIO DAUNA, RASPUNDERE SAU PIERDERE APARUTE DIN:

•             UTILIZAREA SAU INCREDEREA IN SERVICII SAU IMPOSIBILITATEA DE A ACCESA SAU UTILIZA SERVICIILE; SAU

•             ORICE TRANZACTIE SAU LEGATURA DINTRE DVS SI ORICE ALT UTILIZATOR SAU TERT. CARIO NU ESTE RESPONSABIL PENTRU INTARZIERILE SAU NEINDEPLINIRE DE OBLIGATII REZULTATE DIN CAUZE DINCOLO DE CONTROLUL REZONABIL AL CARIO. IN NICIO CIRCUMSTANTA RASPUNDEREA TOTALA A CARIO FATA DE DVS IN LEGATURA CU SERVICIILE SI SERVICIILE DE TRANSPORT PENTRU TOATE DAUNELE, PIERDERILE SI PRETENTIILE NU VA DEPASI 1.000 RON, INDIFERENT DE SPECIFICUL EVENIMENTULUI.

 

LIMITELE SI CONDITIILE DE UTILIZARE ALE PREZENTULUI ACORD NU PRESUPUN LIMITAREA RASPUNDERII SAU ALTERAREA DREPTURILOR DVS DE CONSUMATOR CARE NU POT FI EXCLUSE DE LEGE.

 

ASUMAREA RISCULUI SI LIMITAREA RASPUNDERII STABILITE MAI SUS ESTE UN ELEMENT FUNDAMENTAL AL  INTELEGERII DE BAZA DINTRE CARIO SI DUMNEAVOASTRA.

 

 1. Rubricile

Rubricile sunt doar cat si in nici un fel definesc ca referinta, limita, sau descrie interpretam intinderea sau intinderea unei astfel de sectiuni.

 

Daca aveti intrebari cu privire la acest Acord, va rugam sa contactati Cario la support@cario.ro